Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Järfälla Bele IBK Herr Bredd

Följ

Herr Bredd

Följ oss för uppdateringar
Följ
Järfälla Bele IBK
Innebandy
Herr Bredd
Tabell
Lag M V O F P
1 Bele Barkarby 18 12 3 3 39
2 Hässelby SK 3 2 0 1 6
3 Enebybergs IF 3 1 0 2 3
4 Västerorts IBK 3 0 2 1 2
5 Hammarby IF 3 0 1 2 1
6 Lokomotiv Kista 3 0 0 3 0
7 Segeltorps IF 3 0 0 3 0

Match

Västerorts IBK

3 - 3
3 februari 2013
16:30

Bele Barkarby

Referat

Referat: Västerorts IBK - Bele Barkarby

Bortasvaga Bele bommar
Så skulle rubriken lyda i måndagens DN Sporten om Johan Esk hittade rätt bland sina prioriteringar.
Nu har vi två förluster och 2 oavgjorda, samtliga bortamatcher.
Jag borde slänga bortaställen i eldtunnan i stället för tvättmaskinen, det sitter helt klart i tröjorna.

Som vanligt när vi ska åka ända till Råstaparkhallen är det svårt att få ihop gubbar. Att många av oss tror att vi är någon jävla skidklubb gör inte saken bättre. 2 skadade dessutom, bl.a. Sparrdal som har halkat på isen och sträckt vaden (Is har man i glaset inte under fötterna!) så Peter Lennartsson får göra seriepremiär och Durling hittar 2 ledare i P04 på läktaren (vid en tidigare HJ-match iofs) som får hoppa in och lira. Några förkortningar senare (SMS, IDA) är de spelklara.

Jag har tränat på FROMM dagen innan och kört löpband, styrka och kompletterat med spurtintervaller på deras lager, det är lite Björn Borg och garageport över det hela, eller Rocky och boxning i frysrummet med griskadaver.

Det är försenat och tillfälle ges till lite kallprat innan match. Tre Johan på planen, nästan som laguppställningen i Indiens cricketlag (Singh...).

Matchen drar igång och det är bra tempo, Västerort springer kors och tvärs, får något skott på min utsträckta arm och sedan hittar Henke Linder med en Crosspass som bara smäller in på direktskott i deras mål. Riktigt vackert!

Några minuter senare bryter Västerort och kommer 3 mot 2. Precis när jag börjar ladda för sidledsförflyttning till vänster som var det givna valet skjuter den jäveln. Otagbart? Nä...

Med 30 sek kvar av perioden hamnar bollen i mitt vänstra sarghörn och de hittar en passning in i mitten som jag iofs läser och slänger mig på men #18 är iskall och lägger den över mig trots att jag ligger där och viftar med vänsterarmen. Så här efteråt hör jag Gåtans visdomsord om panikförflyttning, sätt klacken i backen och gå ut mot skytten. Otagbart? 50%

Periodvila med 2-1 i baken men det känns jämt, faktiskt lite övervikt för oss (Ställ båda lagen på en våg så fattar ni). Linder lindar benet, Singh #3 får instruktioner om att kliva om det är läge. Lite chanser här och där och Västerort laddar hårt skott utanför som studsar i sargen och tillbaka, jag är tiondelen för långsam och deras #8 klipper till. Nybörjarvarning att inte läsa sargstudsen? Ja! 3-1.

2 minuter senare får dock Peter chansen att visa att han var rätt val och reducerar till 3-2, återigen pass av Henke, och en och trettio senare klipper #7 till, han har ju en viss förmåga att sätta en pinne per match. Västerort blir nu nervösa och tar timeout för att stoppa vårt momentum. 9 spelminuter av chanser från båda hållen följer på detta och vi kan återigen konstatera delad poäng i Råstapark.

Nu slipper vi det hårda golvet i Råstaparkhallen och ser fram emot 3 pinnar hemma i Borgen i returmötet.

Inga knän i huvudet denna gång, nervositeten i närspelat har släppt och fingertopparna ser lustiga ut efter två närkontakter där jag i den andra greppade både boll och klubba, tur att det inte var John Holmes som lirade, då hade jag haft två klubbor i handen...

Efter matchen får jag beröm av Johan Jäderlund (domare) som menar att A-laget är nästa. Jag tror han menar Jakan, och då inte bänken i Jakans A-lag utan parkbänken utanför centrum med Jakans A-lag...

Nästa helg är det Hässelby hemma. Kan vara läge för Nicke J att göra premiär och steka Fille...
Helgen efter är det Bajen borta - Lördag, 18:30, Skarpnäckshallen, optimala förhållanden helt enkelt!

Henke 0+2
Linder 1+0
Lennartsson 1+0
#7 1+0
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Fredrik Linder 1 1 0 0 1
Peter Lennartsson 1 1 0 0 1
Thomas Svensson 1 1 0 0 1
Göran Norrby 1 0 0 0 0
Johan Ahlstrand 1 0 0 0 0
Johan Durling 1 0 0 0 0
Johan Lund 1 0 0 0 0
Magnus Kerwander 1 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A Utv S IM P
Michael Kubát (målv) 1 0 0 0 15 3 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter S Skott på mål IM Insläppta mål P Poäng

Andra möten i serien

sön 2 dec 2012, 09:00 Västerorts IBK - Bele Barkarby 2 - 2
sön 3 mar 2013, 16:00 Bele Barkarby - Västerorts IBK 4 - 1